Prevenirea propagării incendiilor în plantația forestieră

Pentru prevenirea incendiilor și a propagării acestora în plantația forestieră, se recomandă realizarea fâșiilor de protecție antiincendiu la marginea plantației de 5-10 metri.

În lunile februarie-martie şi septembrie-octombrie se vor curăţa uscăturile din apropierea obiectivelor care se doresc a fi protejate. Dacă primăvara/toamna este una secetoasă, se va acorda o atenție sporită protecției la incendii prin cosirea vegetației și chiar mobilizarea solului prin arătură dacă riscul e foarte mare, creând astfel o barieră contra focului.

Dotarea cu mijloace de stingere a incendiilor este un gest de responabilitate care vă poate scuti de necazuri mari.

Bătătorul din cauciuc pentru stins incendii de vegtație, ca cel din imagine, vă va fi cel mai bun prieten în cazul în care va trebui să luptați cu focul. Sunt foarte eficiente în oprirea incendiilor de vegetație și sunt prima recomandare în astfel de situații.  Este făcut din cauciuc ignifugat și funcționează prin privarea focului de oxigen, chiar și doar plimbat pe deasupra focului, fără lovituri puternice, datorită suprafeței de contact mai mare decât a lopeților sau măturilor.

În combinație cu un atomizor care să sufle flăcările/frunzele în direcția opusă înaintării focului, se pot stinge chiar și incendii mai puternice.

Dacă există vegetație înaltă, arbustivă, care arde violent, cea mai bună idee e să lăsați să ardă și să așteptați focul acolo unde poate fi oprit, cu vegetație joasă, pe cositură eventual.

Un exemplu în care e folosit bătătorul pentru incendii de vegetație:

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *