Despre „Prima împădurire”

primaimpadurire.ro este un site independent de informare și susținere a inițiativelor de împădurire.

Ne puteți cunoaște mai bine pe grupul de  Whatsapp. Aplicanții la măsura de finanțare a împăduririlor prin PNRR, consultanții pe fonduri europene și inginerii silvici proiectanți sunt bineveniți pe acest grup. Vă rugăm să păstrați decența limbajului și intențiile constructive ale grupului. Puteți intra în grup pe acest link.

Programul de împăduriri cu fonduri PNRR este un program de finanțare a împăduririlor derulat de Ministerul Mediului și instituția Gărzii Forestiere. Pagina oficială, unde puteți găsi ghidul de finanțare, se află pe site-ul pnrr.mmap.ro la această adresă.

Împădurirea este o activitate care poate deveni foarte ușor un hobby, dar poate fi și „prima investiție” pentru mulți dintre noi, indiferent de vârstă.

Ne puteți scrie pe adresa [email protected]  sau pe grupul de Facebook

Cine administrează site-ul?

Sunt Ionuț Părăușanu și din 2014 plantez aproape în fiecare an câteva sute de pomi pe care îi cresc singur, din semințe. Am plantat până acum câteva mii de pomi, din mai multe specii și soiuri: nuci, meri, peri, cireși, vișini. Livezile rezultate au fost înscrise în agricultură ecologică.

Este o activitate care mi-a adus foarte multe satisfacții și care promite mult. M-a facut să privesc trecerea timpului cu mai multă speranță și chiar entuziasm.

Tot din 2014 am început și un blog pe scoaladepuieti.ro, unde povestesc cum cresc puieții, cum îi plantez, cum altoiesc și încerc să recomand acest gen de activitate (creșterea puieților din semințe) ca hobby în primul rând.

Am făcut acest website pentru a aduce o contribuție la impulsionarea activităților de împădurire, chiar dacă vorbim și numai de demolarea câtorva mituri, cum ar fi ca ai nevoie de mulți bani și efort ca sa împădurești. Este într-adevăr nevoie de timp, dar timpul recompensează pe cei care fac lucrurile cu răbdare și consecvență.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

2 răspunsuri la “Despre „Prima împădurire”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *