Lisa proiectanților, ordonată după numărul de recomandări primite, poate fi consultată la această adresă.
Găsiți mai jos și o hartă inginerii silvici atestați pentru efectuarea proiectelor tehnice de împădurire necesare la depunerea cererii de finanțare pentru fondurile PNRR.
Harta afișează implicit doar stratul cu proiectanți ACTIVI, care au primit recomandări pe site sau și-au confirmat disponibilitatea, dar puteți accesa legenda hărții și puteți afișa și celelalte straturi de date disponibile care conțin toți inginerii silvici și firmele atestate pentru execuția lucrărilor de împădurire. Explicații mai jos.
Sau vezi lista silvicultorilor atestați pentru elaborarea proiectelor tehnice de împădurire selectând județul din lista de mai jos:
Elaborarea proiectului tehnic de împădurire este al doilea pas în depunerea cererii de finanțare, după ce ați primit avizul de principiu de la Garda Forestieră pentru împădurirea terenului. Deși costurile cu proiectul tehnic apar în ghid cu valori foarte mari, am primit semnale că proiectanții vor face concesii și vor aștepta împreună cu dvs decontarea cheltuielilor pentru a le fi achitate serviciile, cel puțin parțial.
Harta poate fi vizualizată pe tot ecranul și pe Google Maps la această adresă, unde puteți accesa și celelalte „straturi”:
Din partea stângă sus a ecranului apăsați butonul pentru legendă, debifați stratul „Proiectanți împăduriri (Persoane fizice și juridice)” și bifați „Firme care fac împăduriri” pentru a vă afișa companiile atestate fie pentru elaborare proiecte tehnice, fie execuție, fie ambele, afișate pe hartă diferențiat cu alte nuanțe de albastru. Bifați „Ingineri silvici atestați (PF)” și debifați celelalte straturi dacă doriți să vi se afișeze pe hartă doar persoanele fizice atestate fie pentru elaborare de proiecte tehnice de împădurire, fie pentru execuția loc în calitate de diriginți de șantier, fie ambele, , afișate pe hartă diferențiat cu alte nuanțe de verde.
Ghidul solicitantului pentru finanțarea împăduririlor prin PNRR vă permite să faceți împăduririle cu forțe proprii, contractarea unei firme specializate pe împăduriri nu este obligatorie, însă va trebui supravegheată de un diriginte de șantier. La pagina 24 din Ghid putem găsi și o estimare a costurilor pentru dirigenția de șantier. „Cu titlu informativ, în situația în care beneficiarul execută lucrările cu forțe proprii, activitățile de asistență și supraveghere tehnică pe parcursul lucrărilor de instalare și întreținere a culturilor, care pot fi realizate de către un diriginte de șantier, au fost evaluate în studiul de fundamentare a costurilor standard la nivelul de 1,5% din valoarea lucrărilor de instalare și întreținere a plantațiilor, cuprinzând inclusiv întocmirea documentelor premergătoare recepției lucrărilor (amplasări suprafețe de control, îndrumare tehnică, etc.).”
Datele provin de pe site-ul asociației profesionale a silvicultorilor „Societatea Progresul Silvic„, o bază de date care este publică și pe site-ul Ministerului Mediului la această adresă.
Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!
Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.
La consultarea hartii silvicultorilor/impaduriri constat ca desi detin atestat pe ambele ordine, nu figurez – ing. BRICIU ALEXANDRU-NICOLAE.
– Certificat de atestare nr. 2587 din 19 dec. 2014 in baza O.M. nr. 718/2010 pentru domeniile 5 a, b si grupele 7 c, d
– Certificat de atestare nr. 1086 din 06 aug. 2021 in baza O.M. nr. 1763/2015 pentru domeniile proiectare si executi, grupele a, b, c, f, g.
Solicit inscrierea URGENTA a datelor mele in harta, precum si un raspuns in scris cu motivele pentru care nu figurez.
Oras Nehoiu, Calea Mihai Viteazu, nr. 225A, judetul Buzau, tel. 0745 063 477, 0761 66 35 47.
Pentru alte detalii: e-mail [email protected]
Sunteți pe site, chia de două ori, dacă intrați pe oraș: https://www.primaimpadurire.ro/localitate/nehoiu/
Pe harta s-au mai suprapus unele marcaje în localități unde sunt mai mulți silvicultori atestați. Dvs. v-ați suprapus cu Briciu Mihaela pentru că adresa este aceeași, probabil este un membru al familiei. Am intrat pe hartă și am răsfirat puțin marcajele acolo ca să nu vă mai suprapuneți.
Cunoaștem problema și o rezolvăm acolo unde ni se atrage atenția. Site-ul e un proiect de informare privat, pro bono, nu suntem instituție publică și deci nu are rost să vă dăm un răspuns pe hârtie pentru că nu o aveți ce face cu el, dar vă răspundem public prin acest comentariu ca să fie văzut de alte persoane care se află în aceeași situație. Scrieți-ne și reparăm orice erori. Mulțumim pentru înțelegere!
Domnilor, vedeti ca pe Dambovita, 5 dintre cei trecuti acolo sunt trecuti la cele vesnice. Moater Ioan, Valimareanu Adrian, Barbulescu Emilian, Mircea Vasile si Preda Costel.
Mulțumim pentru informare, am scos datele lor de pe hartă.
Bună ziua!
Vă rog să mă adăugați în lista proiectanților pentru județul Vrancea!
Ing Adam Valentin, certificat de atestare nr 1306 din 03 februarie 2023 pentru domeniile 5 a,b și grupele de lucrări 6 a,b,c,g.
Adresa: comuna Tulnici, județul Vrancea, tel 0763752111
Vă mulțumesc!
Am actualizat datele pe site https://www.primaimpadurire.ro/silvicultori/adam-valentin/
Dacă l-ați trecut la APIA înseamnă că îl aveți pe numele dvs. în Registrul Agricol. E suficient ca să îl puteți împăduri, în baza adeverinței de rol.