Pe 25 octombrie 2022, în comuna Stoilești, județul Vâlcea, s-a desfășurat o interesantă acțiune de plantare de arbori în cadrul proiectului „Let it grow” („Lasă-l să crească”).
Aflați în scurta vacanță de la finalul Modulului 1 de studiu din acest an școlar, peste 500 de copii de la grădinița și Școala Happy Kids din Râmnicu Vâlcea au participat la această activitate recreațională, dar și educativă, desfășurată într-un superb decor de toamnă. Copiii au fost însoțiți de cadre didactice, dar, în unele cazuri, și de părinți, aceștia din urmă dovedindu-se la fel de entuziasmați de activitățile desfășurate precum cei mici.
Iar cu atâta mobilizare de forțe și, mai ales, de voie bună, distracție și educație în natură, rezultatele nu aveau cum să nu apară. Copiii (beneficiind, evident, și de sprijinul adulților) au plantat peste 2.000 de puieți de plop alb și negru. Adică o adevărată pădurice pe care, foarte probabil, cei mici vor dori să o viziteze anual pentru a vedea dacă… a crescut mai repede decât ei.
Și pentru că această acțiune s-a bucurat de un evident succes educațional (cei mici descoperind multe taine ale naturii), se cuvine să amintim și câteva detalii despre oamenii și instituțiile care au făcut posibilă desfășurarea acestui veritabil act de învățământ modern, cu activități orientate în mod practic către elev. Vorbim, în primul rând, despre Școala Happy Kids și personalul acesteia, despre părinții copiilor, dar și despre ing. Mircea Popa – Șeful Ocolului Silvic Stoiceni (care administrează pădurea din Stoilești în care s-a desfășurat acțiunea de plantare), acest ocol silvic oferind și puieții care au fost plantați.
De asemenea, organizatorii au dorit să aducă mulțumiri și ing. Gheorghe Mihăilescu, directorul Direcției Silvice Vâlcea, care a coordonat îndeaproape această acțiune și a contribuit pentru buna sa desfășurare.
Noi… nu putem decât să îi felicităm pe copiii și pe toți adulții implicați în desfășurarea acestei acțiuni, una care arată, încă o dată, că și învățământul din județul nostru se poate desfășura… „ca în afară”; că tot este la modă această expresie în rândul unora dintre conaționalii noștri!!
Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!
Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.
Atât de mulți copii știu acum despre acest concept, împădurire. Felicitări!