Pădurea comestibilă din Bistrița. Locul unde ești invitat să te duci cu un pom fructifer și să îl plantezi.

La Liceul Agricol din Bistrița se pregătește un adevărat colț de rai, numai bun pentru socializare departe de agitația orașului, care-ți permite și să savurezi fructe bio, direct de la sursă. Pădurea „comestibilă” de la Liceul Agricol s-ar putea întinde în următorii ani pe 7 hectare.

Cei care vor să ia parte la acțiunea de plantare de mâine sunt așteptați la ora 12:00 la Liceul Agricol din Bistrița.

Liceul Tehnologic Agricol, în cooperare cu asociația Ruralis lucrează deja de doi ani la un proiect cu totul inedit, care vină să transforme câteva hectare de teren din preajma unității de învățământ într-un adevărat colț de rai.

Este vorba despre o „Pădure comestibilă”, un colț de natură, amenajat pentru socializare, unde bistrițenii se pot relaxa și consuma fructe bio, direct de la sursă. Mâine, zeci de elevi, adulți și chiar familii cu copii sunt așteptați să contribuie la această pădure comestibilă și să planteze arbori, arbuști și pomi fructiferi.

Deocamdată sunt puși la dispoziție 50 de arbori, arbuști și pomi fructiferi care vor fi plantați mâine. Participanții pot să aducă și ei pomi fructiferi, care vor fi plantați. La acțiune vor lua parte și specialiști, care îi vor ajuta pe voluntari să planteze și le vor oferi informații prețioase despre copaci.

„Intenționăm să dezvoltăm o pădure comestibilă, cu pomi fructiferi și arbuști comestibili. Am pregătit pruni, meri, cireși, aluni, nuci. Vrem să amenajăm și câteva alei naturale de circulație și să montăm în zonele respective bănci. Ne propunem o zonă ca un mini-amfiteatru natural în aer liber, cu acces la Internet”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Cristian Țetcu, reprezentant Ruralis și promotor al proiectului.

Odată amenajată, oricine va putea vizita pădurea comestibilă

În preajma pădurii comestibile este grădina comunitară, un alt proiect pentru bistrițeni, care le permite să-și cultive legumele și fructele dorite, chiar în oraș. Mai multe despre acest proiect puteți citi AICI.

Accesul la pădurea comestibilă se va face din Liceul Agricol momentan, însă odată ce aceasta va ajunge la maturitate, va fi amenajată o cale de acces de pe unul dintre drumurile pietruite care împrejmuiesc terenul. Cristian Țetcu estimează că pădurea va fi vizitabilă și funcțională în 5 ani.

„Am început timid pădurea aceasta acum doi ani și deja avem acolo câțiva pomi și arbori plantați. Expertiza de până acum ne spune că acest concept este aplicabil la orice școală. Se pot limita și la jumătate de hectar de teren, care poate fi transformat în mini păduri comestibile”, mai spune Cristian Țetcu.

via Bihor Știri

 

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *