Două comune din Satu Mare primesc banii necesari pentru recuperarea a 9 ha de terenuri degradate și neproductive, prin împădurire

Unul dintre cele mai puțin împădurite județe din țară primește banii necesari pentru recuperarea unor terenuri degradate și neproductive în zona comunelor Tiream și Păulești. Vor fi plantați 31.000 de puieți pe 8,95 ha.

Pataki Csaba, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Județul Satu Mare, a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Plantăm păduri pentru viitor!”, în cadrul programului de finanțare „Pădurea de mâine

Prin acest proiect se va extinde domeniul forestier din județ cu o suprafață totală de 8,95 ha cu plop negru și salcâm, plantațiile urmând a fi întreținute până la maturitate.

Terenurile care urmează a fi împădurite se află în proprietatea comunelor Păulești (5 ha) și Tiream (3,95 ha).

Proiectul are o durată de implementare de 60 de luni, începând cu data de 1 noiembrie 2022 și are o valoare totală de 534.561 lei, din care 306.768,50 lei reprezintă finanțare din partea Fundației Pădurea de Mâine, iar cofinanțarea este asigurată de ADI Județ și de cele două primării beneficiare ale investiției.

Proiectul „Plantăm păduri pentru viitor!” are ca obiectiv general dezvoltarea comunităților forestiere din județul Satu Mare, inclusiv prin promovarea gestionării responsabile a pădurilor și complementar cu creșterea respectului față de natură prin educarea tinerei generații privind importanța pădurilor pentru un viitor mai curat.

via Jurnal de Satu Mare

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *