Perdea forestieră pe șoseaua dintre Cluj-Napoca și Florești

Cea mai circulată arteră de circulație de la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea va avea o perdea de protecție forestieră pentru reducerea poluării. Investiția va fi realizată pe DN 1 E60 în zona alveolei din dreptul cu complexul comercial în cadrul unui acord dintre Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj și Primăria Florești.

„Investitia cuprinsă în cadrul proiectului „Amenajarea peisagistică a alveolei DN1 (E60) ZONA VIVO între km 481+882 și 482+284 prin implementarea conceptului de perdea forestieră pentru îmbunătățirea condițiilor climatice” se va realiza pe teritoriul administrativ al comunei Floreşti, judeţul Cluj. Perdeaua forestieră este o asociaţie vegetală creată de om reprezentând o fȃşie de teren plantată cu specii lemnoase (arbori şi arbuşti) specii native la o densitate mult mai mare decȃt normal, respectiv (3 buc/mp). Acest tip de plantare are ca efect benefic, absorpţia dioxidului de carbon de 30 ori mai mare decȃt în cazul plantărilor convenţionale. Aceasta este considerată o soluţie optimă pentru aglomerările urbane care nu au suficiente spaţii verzi. Zona propusă este cea mai circulată arteră de intrare/ieşire din Cluj, poluarea în zona respectivă este foarte ridicată. Lucrările de investiţie vor cuprinde: – Plantare arbuşti de talie mică”, se arată în acordul aprobat joi de Consiliul Local Florești.

Până nu demult, alveola de pe DN 1 E60 din zona centrului comercial a fost delimitată cu parapeți din plastic. În urma sesizării făcute de Făclia ca urmare a plângerilor venite din partea unor clujeni cu privire la starea de degradare în care se aflau aceste elemente de semnalizare rutieră, conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj a înlăturat parapeții din plastic și a instalat parapeți din beton.

via Ziarul Făclia

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *