Pădurea Parașutiștilor

Pădurea Parașutiștilor este o mare de stejari verzi în mijlocul cărora se vor regăsi stejari roșii plantați in forma cifrei 100 care se vor vedea de la înălțimea la care vor zbura avioanele care vor decola de pe Aeroportul Otopeni București. Cifra 100 reprezentând Centenarul Marii Uniri, momentul când proiectul Pădurea Parașutiștilor a luat ființă.
Pe 25 octombrie 2022, Primăria Răcari, parașutiștii militari și motocicliștii de la Ride&Ride își dau întâlnire la  o nouă acțiune de plantare în  Pădurea Parașutiștilor care a luat naștere la iniţiativa edilului Marius Caravețeanu și a parașutiștilor militari în rezervă ai fostului Regiment 64 parasutiști din Boteni, în frunte cu generalul de brigadă (r.) dr. Marius Dumitru Crăciun, fost commandant al  Batalionului 64 Paraşutişti , în anul 2019, în Cartierul Tineretului din Ghimpati, oraşul Răcari.

Pădurea Parașutiștilor din  Cartierul Tineretului din Ghimpați, oraşul Răcari, a devenit mai bogată cu 1500 de puieți de stejar,după amplă acțiune de plantare inițiată în luna aprilie 2022 de Primăria Răcari alături de localnici,  militarii în rezervă ai fostului Regiment 64 parasutişti din Boteni și  comunitatea MOTO.

Pădurea Parașutiștilor este un proiect de suflet al primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, fost paraşutist.

Edilul Marius  Caravețeanu deja a început pregătirea terenului pentru actiunea de plantare din 25 octombrie 2022, ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

via Ziar de Dâmbovița

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *