Păduri urbane. PMB va colabora cu şase ONG-uri pentru plantarea a 150.000 de arbori şi arbuşti

Municipiul Bucureşti, prin ALPAB, urmează să încheie un protocol de colaborare cu şase asociaţii, în vederea plantării a 150.000 de arbori şi arbuşti.

Municipiul Bucureşti, prin ALPAB, urmează să încheie un protocol de colaborare cu şase asociaţii, în vederea plantării a 150.000 de arbori şi arbuşti.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Cele şase asociaţii sunt: Act For Tomorrow, Mai mult verde, Viitorplus, ECOASSIST, Parcul Natural Văcăreşti şi Pădurea Copiilor.

ONG-urile respective au primit o susţinere financiară din partea OMV Petrom, în vederea derulării unei campanii de împădurire la nivel naţional denumită ‘România plantează pentru mâine’. Astfel, urmează să fie organizate acţiuni de plantare pe suprafeţe din mediul urban şi rural în următorii trei ani. Este vizată plantarea a unui milion de puieţi în mediul urban, inclusiv în Bucureşti.

Pe de altă parte, primarul general a aprobat referatul Direcţiei de Mediu din noiembrie 2022, privind organizarea în perioada 2022 – 2025 a unor campanii de plantare, sub sigla ‘POM – Plantăm pentru oamenii de mâine’, în vederea conştientizării importanţei naturii.

Astfel, protocolul care urmează să fie încheiat între ALPAB şi cele şase ONG-uri vizează derularea unui program comun pentru desfăşurarea campaniilor ‘POM – Plantăm pentru oamenii de mâine’ şi ‘România plantează pentru mâine’, prin susţinerea şi organizarea unor acţiuni de plantare a aproximativ 150.000 de arbori/arbuşti (50% arbori ornamentali/arbuşti şi 50% puieţi forestieri) în următorii trei ani, la care se adaugă perioada de întreţinere a suprafeţelor plantate pe o perioadă de doi ani.

Municipiului Bucureşti îi revine responsabilitatea de a sprijini ONG-urile cu specialişti sau personal silvic/peisagistic şi de a pune la dispoziţie terenuri care pot fi amenajate ca spaţii verzi.

ONG-urile vor contracta studiile pedoclimatice şi proiectele de amenajare necesare. De asemenea, vor organiza acţiuni de plantare în două etape (primăvara şi toamna), atât cu voluntari cât şi cu zilieri, vor achiziţiona materialul dendrologic şi vor asigura uneltele necesare plantărilor.

Sursa: AGERPRESS

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Fii primul care adaugă o evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai nevoie de ajutor?