Secretarii de stat din MMAP organizează întâlniri locale privind Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, în toate judeţele ţării. Vezi calendarul

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) lansează, în această primăvară, o acțiune de promovare, la nivel național, a Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Astfel, ministrul Barna Tánczos a dispus secretarilor de stat din MMAP să organizeze, în perioada următoare, o serie de întâlniri de lucru în fiecare dintre județele României, pentru a oferi informații și detalii potențialilor beneficiari, cu privire la noua linie de finanțare pentru împăduriri.

La întâlnirile de lucru vor fi invitați reprezentanți ai prefecturilor, ai consiliilor județene, ai unităților administrativ-teritoriale de pe raza fiecărui județ, ai producătorilor agricoli locali și ai altor deținători de terenuri pretabile pentru împădurire, persoane fizice sau juridice (indiferent de mărime și formele asociative ale acestora), ai structurilor silvice județene și regionale, precum și exponenți ai presei locale. Fiecărui secretar de stat i-au fost repartizate mai multe județe, după cum urmează:

 • Ionuț-Sorin Banciu – Brașov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Gorj;
 • Lóránd Árpád Fülöp – Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Alba, Sibiu, Covasna;
 • Bogdan-Radu Balanișcu – Botoșani, Suceava, Neamț, Vaslui, Bacău, Galați, Vrancea;
 • Dan Ștefan Chiru – Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța, Buzău, Brăila, Tulcea;
 • Cristian-Valer Beșeni – Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș;
 • Levente Porzsolt – Hunedoara, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova.

Ministerul Mediului oferă sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole neutilizate, iar în plus oferă o subvenție anuală de 456 euro/hectar pe o perioadă de 20 de ani. Dacă ne dorim ca până în 2026 să plantăm 57.000 ha de pădure, avem nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor interesați. Sunt convins că, prin acțiunile noastre, vom transforma acest program într-un succes”, a declarat secretarul de stat Ionuț-Sorin Banciu.

 

Suntem pregătiți să le arătăm potențialilor beneficiari toate avantajele acestei scheme de finanțare lansate în premieră de MMAP. Pe lângă beneficiile reale de mediu și aportul pe care acest program îl va aduce în lupta împotriva schimbărilor climatice, această oportunitate de finanțare poate deveni inclusiv o sursă alternativă de venit, mai ales în ceea ce privește terenurile degradate sau nefolosite”, a precizat, la rândul său, secretarul de stat Bogdan-Radu Balanișcu.

Lansată în luna noiembrie a anului 2022, măsura din PNRR – Investiții în noi suprafețe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro și vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri și suprafețe cu vegetație forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice. Totodată, vor fi finanțate lucrări de împădurire și lucrări de îngrijire a plantațiilor și creștere a suprafeței cu vegetație forestieră în lungul căilor de comunicație, în interiorul aglomerărilor urbane (păduri urbane, inclusiv de tipul mini-pădurilor) în jurul localităților și între câmpurile cu culturi agricole, precum și alte categorii de perdele forestiere de protecție.

Primele întâlniri au fost deja stabilite și se vor desfășura conform următorului calendar:

 • Joi, 02 martie:
  • județul Ilfov (Dan-Ștefan Chiru)
  • județul Teleorman (Ionuț-Sorin Banciu)
 • Luni, 06 martie:
  • județul Satu Mare (Cristian-Valer Beșeni)
 • Marți, 07 martie:
  • județul Cluj (Lóránd Árpád Fülöp)
 • Joi, 09 martie:
  • județele Prahova și Dâmbovița (Levente Porzsolt)
  • Județul Giurgiu (Dan-Ștefan Chiru)
 • Vineri, 10 martie:
  • județul Sibiu (Lóránd Árpád Fülöp)

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

2 răspunsuri la “Secretarii de stat din MMAP organizează întâlniri locale privind Campania Naţională de Împăduriri 2022-2026, în toate judeţele ţării. Vezi calendarul

 1. buna ziua!

  Sunt interesat de programul intalnirilor cu secretarii de stat pentru judetul Vaslui.
  Am in decurs de intocmire un proiect de impadurire.

  cu stima,
  Talamba Nicolae
  tel. 0766659371

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *