Fundația Pădurea de Mâine lansează o nouă rundă de finanțări nerambursabile pentru amenajări care pun în valoare pădurile comunitare, dar și împăduriri sau reîmpăduriri

Fundația Pădurea de Mâine anunță deschiderea unei noi runde de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru anul 2023, bugetul alocat este de 300.000 de Euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de Euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse de pe 1 până pe 31 martie.

A doua ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine debutează pe 1 martie 2023 cu câteva noutăți – o nouă direcție de acțiune eligibilă pentru finanțare și includerea institutelor de cercetare în domeniul silviculturii printre potențialii beneficiari.

Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure din România.

„În viziunea noastră, cele mai sănătoase păduri sunt gestionate de comunități prospere, în pas cu noile tehnologii din domeniul silviculturii și protecției mediului,” explică Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine. „Aceste granturi sunt un stimulent important pentru ca actorii comunitari – ONG-uri, instituții, întreprinderi sociale și așa mai departe – să realizeze că soluțiile cu impact real pot fi găsite în fiecare comunitate și pot fi puse rapid la treabă.”

Valoarea totală a proiectelor contractate la runda de finanțare din 2022 a depășit 1.821.775 de lei, iar proiectele admise sunt în prezent în faze de implementare în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Harghita și Satu-Mare.

„În 2022 am primit propuneri foarte interesante, bine structurate și susținute cu imaginație și inventivitate,” spune Mihail Caradaică. „Avem proiecte de educație, de economie socială, de amenajări care pun în valoare pădurile comunitare și serviciile pe care acestea le oferă și, bineînțeles, împăduriri și reîmpăduriri.”

Bugetul alocat pentru anul 2023 este de 300.000 de Euro, iar proiectele individuale pot primi finanțări între 3.000 și 30.000 de Euro. Cofinanțarea proiectelor asigurată de beneficiari se punctează suplimentar, dar nu este obligatorie.

Proiectele pot fi depuse în perioada 1-31 martie 2023. Evaluarea acestora va fi făcută de evaluatori profesioniști și independenți, conform strategiei programului și codului de conduită.

Mai multe informații, Ghidul Solicitantului și modelul cererii de finanțare sunt disponibile pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati. Directorul executiv al Fundației și managerul de proiect vor oferi mai multe detalii și vor răspunde la întrebări într-un webinar Zoom ce va avea loc pe data de 14 martie, ora 19:00.

via News Bucovina

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *