Primăria Săcele împădurește 30 de hectare de pășuni degradate

150.000 de copaci urmează să fie plantați la Săcele, jud. Brașov, pe 30 de hectare de pășuni slab productive.

Municipiul Săcele a înțeles că împădurirea pășunilor degradate oferă mai multe avantaje decât dacă le-ar exploata în continuare așa cum sunt, mai ales în contextul actual, în care primim bani de la UE pentru împădurirea a 54.000 de hectare.

Sesiunea curentă pentru măsura de finanțare Prima Împădurire, la care pot aplica inclusiv primăriile, are termen de depunere a dosarelor pe 28 februarie 2022, dar e foarte probabil să fie urmată la scurtă distanță de deschiderea altei măsuri de finanțare dedicată repartizării fondurilor venite prin PNRR pentru împăduriri.

Primăria Săcele vrea să împădurească mai multe pășuni, cu o suprafață totală de 30 de hectare, din extravilanul municipiului, spre Valea Doftanei. Lucrările de împădurire a acestor terenuri aflate în trupul de pădure Fața Șanțului și Piscul Popii ar urma să se deruleze pe o perioadă de 72 de luni.

În vederea realizării lucrărilor, Primăria Săcele este în curs de obținere a avizului de mediu, iar potrivit documentației depuse la sediu Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, costul realizării acestui proiect este de 751.743,21 lei fără TVA, respectiv 894.574,41 lei cu TVA. „Obiectivul proiectului îl constituie valorificarea cu ajutorul vegetației forestiere a terenurilor preluate din sectorul agricol, afectate de fenomene de degradare în diferite stadii, care și-au pierdut total sau parțial capacitatea de producție pentru folosințe agricole”, se precizează în documentația de mediu.

În total, pe fiecare hectar de pășune ar urma să fie plantați 5.000 de puieți, suprafața totală a perimetrului fiind sistematizată în 2 parcele.

via Biz Brașov

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

1 răspuns la “Primăria Săcele împădurește 30 de hectare de pășuni degradate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *