Schema de finanțare a pepinierelor silvice va fi lansată în primul trimestru al anului 2023

Ministrul Mediului a anunțat într-o postare pe Facebook aprobarea schemei de sprijin pentru pepinierele silvice:

„Comisia Europeană a aprobat, la solicitarea Ministerului Mediului, schema de ajutor de stat pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților forestieri.

Comisia a constatat că schema este necesară și adecvată pentru a îmbunătăți reziliența şi valoarea ecosistemelor de păduri din România.

Schema va sprijini înființarea, dezvoltarea și modernizarea capacităților de producere a puieților forestieri și investiții în capacități de condiționare a semințelor forestiere, realizarea de rezervații semincere și plantaje forestiere. Sprijinul va lua forma unor granturi directe care vor acoperi între 70% şi 90% din costurile eligibile. Schema va fi deschisă proprietarilor de păduri publice şi private, precum şi producătorilor autorizaţi de material reproductiv forestier.

 Am alocat fonduri în valoare de 50 de milioane de euro, din PNRR, din care vom finanța cel puțin 90 de pepiniere noi și renovate până la sfârșitul anului 2024. Pe lângă schema de ajutor aprobat acum, am prevăzut și un ajutor de minimis pentru investiții mai mici de 200 de mii de euro.

Vom lansa apelul de proiecte pentru aceste pepiniere în primul trimestru al anului viitor, și vom completa, astfel, cea mai amplă campanie de împăduriri din România, în cadrul căruia proprietarii de terenuri au marcat deja în sistemul informatic peste 2000 de ha de teren pentru a fi împădurit.”

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

2 răspunsuri la “Schema de finanțare a pepinierelor silvice va fi lansată în primul trimestru al anului 2023

  1. Buna ziua, am o mare bucurie sufleteasca sa aflu de infiintarea programului de inpadurire! Si sper, ca multi altii sa fie de acord cu acest program , pentru binele supravetuitorilor ai acestei tari!!! Cu respect………

    1
    1
  2. Vreau sa infiintez o pepiniera silvica (rasinoase si foioase) , pe suprafata de 1,4 Ha cu fonduri europene . Care este procedura ? Terenul este proprietatea mea si este fezeabil pentru aceasta cultura . Detin societate atestata in acest domeniu infiintata in anul 2012 . Va multumim .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *