Romsilva oferă gratuit 600 de mii de puieți forestieri voluntarilor implicați în acțiuni de împăduririe

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, prin directiile silvice din subordine, acorda, sub forma de sponsorizare, 600.000 de puieti forestieri voluntarilor care se implica, in campania de impaduriri din aceasta toamna, in actiuni de impaduriri in afara fondului forestier national.

Despre condițiile în care puteți primi o sponsorizare cu puieți, găsiți aici detalii.

Solicitanții trebuie să prezinte următoarele documente în copie:

  1. Persoanele juridice: cerere, act constitutiv, act de proprietate al terenului însoțit de planul cadastral al acestuia precum și Hotărârea Consiliului Local de aprobare a lucrărilor de plantare în cazul UAT-urilor.
  2. Persoanele fizice: cerere, act identitate, act de proprietate al terenului însoțit de planul cadastral al acestuia, adeverință prin care solicitantul este recunoscut de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau instituție publică ce activează în domeniul protecției mediului, conform Art. 4 alin (1) lit. d) din Legea nr. 32/1994

Solicitările de sponsorizare cu puieți forestieri vor fi aprobate de Comitetele Directoare ale direcțiilor silvice, din excedentul de puieți de care regia dispune.

Pot beneficia de sponsorizare cu puieti forestieri persoanele fizice sau juridice care nu au scop lucrativ, care detin un teren sau au acordul proprietarului unui teren care urmeaza a fi impadurit, in baza unei solicitari adresate directiilor silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva.

Mentionam ca, intre 2017 si 2022, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a oferit, sub forma sponsorizarii, 2.260.100 de puieti forestieri voluntarilor care s-au implicat in actiuni de impadurire a terenurilor aflate in afara fondului forestier, cu o valoare cumulata de peste 2 milioane de lei. Personalul silvic din cadrul Romsilva a asigurat voluntarilor, la cerere, si asistenta tehnica necesara la aceste actiuni de impaduriri efectuate in afara fondului forestier.

Cu acesti puieti forestieri s-au putut impaduri circa 560 de hectare terenuri aflate in afara fondului forestier national.

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a valorificat, in acelasi interval de timp, catre persoane fizice sau juridice, 16,4 milioane de puieti forestieri produsi in pepinierele proprii, obtinand venituri de 21,9 milioane de lei.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva produce anual in pepinierele silvice peste 30 de milioane de puieti forestieri, din 60 de specii, precum si peste 1 milion de puieti ornamentali.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

2 răspunsuri la “Romsilva oferă gratuit 600 de mii de puieți forestieri voluntarilor implicați în acțiuni de împăduririe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *