Romsilva cumpără terenuri degradate ca să le împădurească

De mai bine de 10 ani Romsilva a început sa cumpere terenuri degradate în vederea împăduririi lor.

Cei care doresc să vândă terenuri către Romsilva trebuie să depună cerere, însoţită de actele doveditoare ale proprietăţii, la Ocolul Silvic din zona respectivă.

Potrivit HG 118/2010, fac obiectul cumpărării următoarele categorii de terenuri:
– enclave existente în fondul forestier proprietate publică a statului;
– terenuri cu destinaţie agricolă care nu sunt limitrofe fondului forestier naţional, cu suprafaţa mai mare de 20 ha, situate în zonele deficitare în păduri;
– terenuri cu destinaţie agricolă, limitrofe fondului forestier proprietate publică a statului.

Preţul terenului diferă de la o regiune la alta. În 2016, de exemplu, Romsilva a alocat 25 de milioane de lei pentru achiziția de terenuri degradate de la proprietari și oferea la acea dată aproximativ 5000 RON/ha.

În Dâmboviţa, conducerea Direcţiei Silvice a trimis o informare în acest sens către toate primăriile din judeţ, astfel încât informaţia să ajungă la proprietarii care doresc să-și vândă terenuri pentru a fi împădurite.

„Căutăm cu prioritate terenuri degradate, astfel încât tranzacţia de vânzare-cumpărare să fie una rentabilă pentru ambele părţi. Conform formulei matematice ce se va folosi, vom putea oferi aproximativ 50 de milioane de lei vechi per hectar. Prin această acţiune, Regia vizează creşterea suprafeţei împădurite a României”  dr. ing. Costel Preda – director Direcţia Silvică Dâmboviţa.

 

 

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

1 răspuns la “Romsilva cumpără terenuri degradate ca să le împădurească

  1. Buna ziua, am moștenit o bucata de teren forestier 1 ha, care face parte din parcul național Cozia in localitatea Brezoi, Jud. Vâlcea.
    As vrea sa știu dacă Romsilva este interesată de cumpărarea acestui teren forestier.
    Mai dețin si 3 parcele a câte 3000 m de teren fanete, una in punctul Valea lui Stan, una in Pleașa iar alta in Poduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *