Programul naţional de împăduriri, finanţat prin PNRR, va demara lunile următoare cu lansarea programului informatic și înscrierea proprietarilor/beneficiarilor. Subvenţie de peste 10.000 de euro/hectar

Programul naţional de împăduriri, finanţat prin PNRR, va demara luna viitoare, odată ce sistemul informatic necesar acestuia va fi funcţional, a anunţat vineri, la Braşov, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform acestuia, proprietarii care se vor înscrie în program vor beneficia de o subvenţie de peste 10.000 de euro/hectar, bani care vor include şi cheltuielile cu resursa umană necesară realizării acestor activităţi.

„Prin PNRR am pregătit un proiect extrem de ambiţios de împăduriri pe următorii cinci ani, avem la dispoziţie peste 700 de milioane de euro pentru aceste plantări. Săptămâna trecută am aprobat o OUG prin care sprijinim acest program nu doar până la faza de plantare, ci şi pe următorii 20 de ani, adică putem să plătim o subvenţie pentru sechestrarea de dioxid de carbon, o subvenţie semnificativă, comparabilă cu cea pe hectar, în agricultură. 456 de euro va fi prima anuală de sechestrare de carbon timp de 20 de ani”, a precizat ministrul Mediului.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *