Pepiniera silvică Zaval – puieți forestieri în Ostroveni

Adresă Sat Ostroveni Localitate: Ostroveni, Pepiniere silvice în Ostroveni, Pepiniere silvice în Dolj
NumeZaval produce semințe și puieți forestieri

Segarcea este pepinieră silvică autorizată cu codul semințe și puieți forestieri pentru producția de semințe și puieți forestieri O.S. in structura R.N.P..

Pepiniera Silvica Zaval – cu o suprafata totala de 58 ha, care asigura necesarul anual de puieti forestieri pentru consum propriu si  valorificare catre alti beneficiari.

Pepinierele Direcției Silvice Dolj (Pepiniera Silvica Zaval, Pepiniera Bailesti si Pepiniera Negoiesti )

Pepiniera Silvica Zaval
Adresa: Sat Ostroveni
Localitate: Ostroveni

Telefon: 0251 337641
Fax: 0251 337641

Pepiniera silvică Negoieşti

Amplasată pe Valea Amaradiei, pepiniera silvică de la Negoieşti nu spune multora mare lucru. Că aici trudesc – şi cuvântul este potrivit – şeful de district, tehnicianul silvic Ion Bădulescu şi pădurarul Toma Lucian, de atâţia ani, ca să producă ceea ce produc, interesează pe puţini. În foşnetul pădurilor tinere ale Doljului se regăseşte şi strădania lor. În toamna trecută, s-au livrat: 130.000 de puieţi salcâm, 90.000 de puieţi glădiţă, 100.000 de puieţi de plop alb, 30.000 de mălini, 35.000 de duzi, 30.000 de frasini şi 35.000 de quercinee. Socotind că la un hectar “intră” cam 5.000 de puieţi, imaginea devine mult mai clară. Pentru a avea apa necesară irigării, au forat un puţ la 45 de metri adâncime, de unde, cu o pompă “trifazică”, o extrag. Întăriţi în credinţa că destoinicia lor are un sens. Şi nu şi-ar dori o muncă mai uşoară, ne-au spus, fiindcă s-au luat cu grijile, uneori cu ruperea de oase, şi mai ştiu că meseria asta, din pepinieră, nu se învaţă din cărţi. Poate au dreptate.

Vezi mai multe Pepiniere silvice Romsilva pe Harta pepinierelor silvice

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Fii primul care adaugă o evaluare

Adaugă o recomandare

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *