Ocoalele Silvice Lugoj – „Ana Lugojana”, Coşava şi Făget plantează 50 de hectare cu molid, brad, paltin, frasin, cireş, stejar și nuc negru

Ocoalele Silvice Lugoj – „Ana Lugojana”, Coşava şi Făget – vor marca, în perioada 15 martie – 15 aprilie, „Luna plantării arborilor”. Acestea vor planta puieţi, atât în pădurile aflate în administrare, cât şi în cadrul instituţiilor publice colaboratoare.

Pe raza Ocolului Silvic „Ana Lugojana” vor fi organizate mai multe acţiuni care se vor concretiza prin plantarea în zona Crivina – Nădrag a 47.600 de puieţi din speciile molid, brad, paltin, frasin, cireş, stejar sau nuc negru.

„În total vom face plantări pe 7,72 hectare de teren. Pe alte 1,8 hectare plantate anul trecut vom face completări. Avem 47, 600 de puieți pentru ambele suprafețe, cei de rășinoase fiind produse în pepinierele proprii, iar cei de completări vor fi aduși de la pepiniera din Recaș. Plantăm 7.700 de hectare cu brad, 10.500 cu molid, 16.200 cu fag, 4.100 cu gorun și 9.100 cu paltin de munte”, a declarat inginerul silvic Porfir Daminescu, care se ocupă cu regenerarea pădurilor în cadrul unităţii.

La Ocolul Silvic Coşava, cel mai mare din judeţul Timiş, vor fi plantate circa 15,6 hectare de pădure, cu 76.000 de puieţi din specii de valoare economică ridicată. „În această perioadă, se vor planta 16.600 de puieți de molid, 1900 din specia larice, 22.200 de puieți de fag, 3.700 de gorun, 15.000 de paltin și 16.600 de cireș. Completări se vor face pe aproape două hectare cu 9.000 de puieți”, ne-a spus Adrian Ursulescu, șeful Ocolului Silvic Coșava.

La Făget, lucrătorii silvici vor face completări cu aproape 12.000 de puieţi pe 2,5 hectare de teren, iar pe alte cinci hectare vor planta 25.000 de bucăţi. „Plantăm 10.000 de puieți de gorun, 4.000 de stejar, 4.000 de paltin, 4.000 de cireș și 3.000 de fag. Restul, tot din aceste specii, vor fi folosiți pentru completări”, ne-a transmis inginerul silvic Alexandru Pongracz, șeful Ocolului Făget. Pe raza Ocolului Silvic Lugoj, în această perioadă, va fi plantat integral doar un hectar de teren, iar pe 30 se vor face regenerări naturale.

via Express de Banat

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Fii primul care adaugă o evaluare

1 răspuns la “Ocoalele Silvice Lugoj – „Ana Lugojana”, Coşava şi Făget plantează 50 de hectare cu molid, brad, paltin, frasin, cireş, stejar și nuc negru

  1. Hello,
    In vara acestui an, doresc sa vizitez locurile din Zona dumneavoastra. Doresc sa stiu pe cine sa contactez cind ajung acolo. As dorii sa vorbesc cu un inginer silvic.

    All the best,
    Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *