Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Peste 800.000 de puieți, plantați pe mai bine de 100 de hectare din Caraș-Severin

Direcția Silvică a județului Caraș-Severin se alătură campaniei naționale „Luna plantării arborilor”, care se desfășoară în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Timp de o lună, pe raza celor 17 ocoale ale Direcției Silvice Caraș-Severin se vor planta nu mai puțin de 808.000 de puieți din specii diferite (brad, molid, gorun, stejar roșu, tei, castan, nuc negru, fag, cireș, frasin, paltin de munte), pe o suprafață de 113 hectare. În demersul lor, pădurarii primesc o mână de ajutor din partea voluntarilor: elevi, studenți, cadre MAI și reprezentanți ai ONG-urilor.

Scopul acțiunii este acela de a populariza rolul și importanța pădurii și formarea unei atitudini ecologice activ responsabile, care să determine manifestarea unei conduite adecvate, în raport cu mediul natural. Regenerarea pădurilor este una dintre activitățile prioritare ale Direcției Silvice, prin care se urmărește asigurarea integrității permanenței pădurilor, pentru ca acestea să-și poată exercita în continuare funcțiile de protecție și producție.”, a declarat șeful Direcției Silvice Caraș-Severin, Daniel Poliță.

Plantările în ocoalele silvice se vor face în funcție de necesarul fiecărui ocol, cea mai mare pondere din acest an fiind concentrată în zona Reșiței, la Doman, pe o suprafață de 25 de hectare.

Vom face plantări în toate ocoalele silvice, în funcție de necesarul de la nivelul fiecărui ocol, cea mai mare pondere este în zona Reșiței, la Doman, unde împădurim un teren pe care l-am preluat la schimb de la Primăria Reșița pentru implementarea domeniului schiabil – 25 de hectare din cele 113 hectare.”, explică Daniel Poliță.

Totodată, angajații Direcției Silvice vor efectua și lucrări de completare și refacere pe 57 de hectare, acolo unde plantațiile din anii precedenți au suferit pierderi, din cauza secetei ori a unor lucrări improprii.

„Pentru a putea desfășura această acțiune, avem pregătiți peste 800.000 de puieți din diferite specii. Ce e important de știut este că, la pachet cu acțiunea de împădurire, avem în grijă și o serie de regenerări naturale, pe o suprafață de 381 de hectare.”, a completat șeful Direcției Silvice.

via Express de Banat

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *