Investițiile Direcției Silvice Iași în împăduriri în anul 2021 – 712.000 de puieți de stejar, paltin, cireș, salcâm, plop, salcie, frasin

Foto: Romsilva - Direcția Silvică Iaşi
Foto: Romsilva – Direcția Silvică Iaşi

Programul lucrărilor de împăduriri și regenerări naturale al Direcţiei Silvice Iaşi din anul 2021 a cuprins o suprafață totală de 496 de hectare, din care 50 de hectare împăduriri integrale, 56 hectare de completări, 33 de hectare de refaceri-calamități și 357 hectare de regenerări naturale. De asemenea, s-au realizat împăduriri și regenerări naturale pe o suprafață totală de 530 hectare (57 ha împăduriri integrale, 67 ha de completări, 32 ha de refaceri-calamități și 374 ha de regenerări naturale).

Pentru toate lucrările executate în anul 2021 (împăduriri integrale, completări, refaceri-calamități, lucrări de mobilizarea solului în jurul puieților, lucrări de descopleșirea puieților de specii ierboase și lemnoase precum și lucrări de ajutorarea regenerărilor naturale), Direcția Silvică Iași a folosit, din fondurile proprii, 4.300.000 lei.

Pentru efectuarea lucrărilor de împăduriri pe aceste suprafeţe s-au folosit un număr total de 712.000 de puieți forestieri din diferite specii – stejar, paltin, cireș, salcâm, plop, salcie, frasin.

Din numărul total, 681.000 de puieți au fost plantați pe suprafețele din fondul forestier de stat și 31.000 puieți pe suprafețele de fond forestier privat administrat de Direcția Silvică.

„În anul 2021, Direcția Silvică Iași a efectuat lucrări de întreținere a puieților din plantații (lucrări de mobilizarea solului în jurul puieților și lucrări de descopleșirea puieților de specii ierboase și lemnoase) pe 1.221 hectare în suprafețele din fondul forestier de stat și 15 hectare pe suprafețele de fond forestier privat administrat de Direcția Silvică, precum și lucrări de ajutorarea regenerărilor naturale pe 512 hectare”, a declarat ing. Gabriel Doncean, directorul Direcției Silvice Iași.

via Ziarul Evenimentul

 

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *