Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Împăduririle integrale efectuate și propuse de Direcția Silvică Hunedoara: 93 ha în 2020, 59 ha în 2021 și 66 ha în 2022

Peste trei milioane de lei vor fi investiţi în 2022 în lucrări silvice de curăţire şi regenerare a pădurilor administrate de Direcţia Silvică Hunedoara.

Serviciile au fost scoase la licitaţie publică şi constau în recoltarea de seminţe (aproape 1.000 de kilograme), îngrijirea surselor de seminţe (plantaje), solarii, pepiniere, regenerarea pădurilor, cu gama de lucrări aferente: împăduriri, refaceri, completări curente, întretinerea culturilor tinere, ajutorarea regenerării naturale, degajari, curăţiri (521 de hectare), strângerea materialului lemnos rezultat din curăţiri efectuate în suprafeţe de probă, pentru suprafeţe administrate de ocoalele silvice Brad, Dobra, Geoagiu, Grădişte, Hunedoara, Ilia, Lupeni, Petroşani, Pui, Retezat, Simeria, se arată în caietul de sarcini.

Între lucrările silvice prevăzute în contract se află şi lucrări de întreţinere şi regenerare a pădurilor, pe 895 de hectare: vor fi împăduriri integrale pe 66 de hectare, completări pe 26 de hectare, lucrări de întreţinere pe 700 de hectare şi lucrări de ajutare a regenerării naturale pe circa 102 de hectare.

În 2021, Direcţia Silvică Hunedoara a scos la licitaţie publică lucrările de împădurire integrală a 59 de hectare, iar în 2020 împăduririle integrale au vizat 93 de hectare.

În ultimele trei decenii, numărul hectarelor împădurite anual prin lucrări silvice în judeţul Hunedoara a scăzut treptat. În 1990, mai mult de 1.000 de hectare de pădure au fost împădurite în judeţul Hunedoara. Atunci, însă, pădurile erau administrate aproape integral de statul român.

Pădurile din judeţul Hunedoara se întind pe o suprafaţă de 318.000 de hectare, din care aproximativ jumătate se află în proprietatea statului român, iar cealaltă jumătate a fost retrocedată în ultimele trei decenii. Întinderea pădurilor din judeţul Hunedoara a crescut aproape 15.000 de hectare, faţă de anul 1990, arată un raport al Institutului Naţional de Statistică.

via Ziarul Hunedoreanului

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *