Guvernul din Kenya a oferit o zi liberă și 150 de milioane de puieți gratuit pentru ca fiecare kenyan să poată planta cel puțin 2 puieți

Guvernul din Kenya a declarat ziua de 13 noiembrie 2023 drept „Ziua Națională a Creșterii Arborelui”.

Această zi de sarbatoare legală permite „fiecărui kenyan să își însușeascș inițiativa”, potrivit ministrului Mediului, Soipan Tuya.

Fiecare kenyan este încurajat să planteze cel putin doi puieți, ceea ce duce la atingerea obiectivului de 100 de milioane, Kenya având o populație de peste 53 de milioane de locuitori.

Aproximativ 150 de milioane de puieți au fost puși la dispoziție în pepinierele publice, relateaza BBC .

Guvernul va furniza gratuit puieți în centrele sale de agenții forestiere pentru ca kenyenii să planteze în zonele publice desemnate. Dar a încurajat, de asemenea, kenyenii să cumpere cel putin doi puieți pentru a-i planta pe propriul teren.

Presedintele William Ruto conduce acest exercițiu în Makueni, în estul tarii. Miniștrii cabinetului au fost trimiși în alte regiuni pentru a conduce procesul alături de oficiali locali.

Plantarea arborilor va fi monitorizată printr-o aplicație care monitorizează exercitiul permițând persoanelor și organizațiilor să înregistreze activitățile, inclusiv speciile de plante, numărul și data plantării.

Aplicația Jaza Miți va ajuta, de asemenea, oamenii să planteze puieții potrivindu-se cu locul sși specia potrivită, potrivit Ministerului Mediului.

Tuya a declarat duminică seară pentru postul local Citizen TV că reacţia populaţiei a fost „uimitoare” şi că au existat deja două milioane de înregistrări pe aplicaţie până duminică.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *