Garda Forestieră este prima instituție de contact pentru cei care vor să acceseze fonduri pentru împăduriri

Începând de vineri, 25 noiembrie, persoanele fizice şi juridice îşi pot crea conturi în sistemul informatic pentru a deveni beneficiari de finanţare în cadrul campaniei naţionale de împădurire, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)

Ca să aflați dacă dacă terenul este pretabil pentru împădurire, Ghidul Solicitantului propune parcurgerea a patru etape, după cum urmează:

1. crearea de către solicitant a unui cont de utilizator în aplicația informatică PGI – https://impaduriripnrr.mmap.ro/
2. validarea contului de către Garda Forestieră (GF);
3. figurarea de către solicitant, în PGI, a conturului suprafeței propuse pentru împădurit și solicitarea emiterii de către GF a unui aviz de principiu pentru acest amplasament;
4. verificarea amplasamentului și emiterea în PGI a unui aviz de principiu emis de către GF (al cărui model este prevăzut la Anexa nr. 1), faza premergatoare pentru întocmirea proiectului de împădurire;

Figurarea (trasarea perimetrului) terenului este necesară pentru identificarea lui de către angajații Gărzii Forestiere astfel încât să poată verifica dacă e vorba de un teren pretabil pentru împădurire.

Tanczos Barna a arătat că cele 56.000 de hectare se vor împăduri pe baza unei proceduri care este condusă printr-un proces informatic, care prin digitalizare devine uşoară şi Gărzile forestiere vor sprijini cetăţenii şi autorităţile să beneficieze de aceste finanţări.

Gărzile forestiere sunt prima instituţie de contact pentru cei care vor să beneficieze de aceste subvenţii. În acelaşi timp vor avea nevoie de sprijinul personalului silvic de specialitate pentru a întocmi un plan de împăduriri. Astăzi, la ora 12.00 se deschide sesiunea de solicitarea de cont de acces în acest sistem. Contul creat de aceste persoane fizice sau juridice va fi validat de Garda Forestieră, pentru ca beneficiarul să traseze poligonul unde doreşte să facă plantarea. Este un program care va schimba faţa multor judeţe”, a mai spus el.

Cele 9 structuri teritoriale ale Gărzii Forestiere și județele arondate

Datele de contact (email, telefoane și adrese) le găsiți pe site-urile lor, listate mai jos.

Nr. crt. Denumirea
1 Garda Forestieră Braşov

județe arondate: Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu

www.gfbrasov.ro

2 Garda Forestieră Bucureşti

județe arondate: Municipiul Bucureşti, Călăraşi, Constanţa, Ilfov, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman

http://bucuresti.gardaforestiera.ro

3 Garda Forestieră Cluj

județe arondate: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş

http://cluj.gardaforestiera.ro/

4 Garda Forestieră Focşani

județe arondate: Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Vaslui

http://focsani.gardaforestiera.ro/

5 Garda Forestieră Oradea

județe arondate: Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj

http://oradea.gardaforestiera.ro/

6 Garda Forestieră Ploieşti

județe arondate: Argeş, Dâmboviţa, Prahova

http://www.gardaforestieraploiesti.ro/

7 Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea

județe arondate: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea

http://www.gardaforestierarmvl.ro/

8 Garda Forestieră Suceava

județe arondate: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava

http://www.gardaforestierasv.ro/

9 Garda Forestieră Timişoara

județe arondate: Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş

https://gardaforestieratm.ro/

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

3 răspunsuri la “Garda Forestieră este prima instituție de contact pentru cei care vor să acceseze fonduri pentru împăduriri

  1. Complectez messnul anterior cu datele de pe TITLUL DE PROPRIETATE nr 16209 in care sunt inscrise suprafetele : sola 134/1, parcela 1535 a 5000 m. p., sola134/2 parcela 1535b 3700m.p., sola 134 /3 parcela 1535 c 3800 m. P. , sola 136 / 2 parcela 1539 b 5000 m. P., sola 132 / 2 parcela 1517 b. 6300 m. p. Solicit sa fie impadurite cu stejar tf. 0785702321

    1. La pagina 36 din ghid găsiți lista documentelor necesare. Ghidul îl găsiți aici

      Alegeți un inginer proiectant din lista aceasta și discutați cu el amănuntele, aveți nevoie de ajutorul lui pentru elaborarea proiectului tehnic. Tot el vă ajută și cu depunerea proiectului de finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *