În funcție de tipul de planțație, proprietarii de terenuri pot primi sume diferite pentru înființarea noilor plantații.
De exemplu, pentru plantația de stejar, suma totală este 19.647 euro pe hectar fără TVA, din care 6379 euro fără TVA pentru înființare, iar pentru întreținere se acordă anual (până la 6 ani) câte o sumă.
În ceea ce privește plantația de salcâm, suma totală este 10.620 euro pe hectar, fără TVA, din care vor primi 5060 euro fără TVA pentru înființare, iar întreținerea este de 3 ani.
La deal se poate planta stejar, iar proprietarii pot primi 14 900 euro pe hectar, iar pentru înființarea acestui tip de plantație, se acordă 3.831 euro fără TVA. Proprietarii de terenuri din zonele de munte primesc, pentru plantații de molid, fag, brad, o sumă totală de 9.658 euro pe hectar fără TVA. Pentru înființare se acordă 3.987 fără TVA pe hectar.
Pentru înființarea de perdele forestiere, suprafața minimă admisă este de 0,1 ha. Dacă terenul pretabil pentru crearea acestor perdele se află în zona de câmpie proprietarii pot înființa plantație de stejar și primesc 17.434 euro fără TVA, pe hectar.
În cazul salcâmului, suma oferită este de 10.552 fără TVA pe hectar. În cazul perdelelor forestiere înființate cu puieți de stejar în zonele de deal, suma încasată de proprietarii de terenuri este de 16.542 fără TVA pe hectar.
Întreg procesul se va desfășura printr-un program informatic gestionat de MMAP și gărzile forestiere din teritoriu, asemănător programului informatic APIA. Sesiunea de finanțare a început vineri la ora 12.00.
Ghidul solicitantului în format PDF poate fi descărcat de aici.
Anexele sub formă de arhivă .zip se pot descărca de aici.
Prima etapă în accesarea fondurior este crearea de către solicitant a unui cont de utilizator în aplicația informatică PGI – https://impaduriripnrr.mmap.ro/ , urmată de validarea contului de către Garda Forestieră (GF);
„Proprietarii de păduri și terenuri sunt încurajați și stimulați acum pentru ca suprafețele pe care le dețin să fie conservate și valorificate la adevăratul lor potential, iar până acum nu aveam o legislație care să impulsioneze creșterea suprafeței pădurilor din țara noastră. Aceștia primesc 456 de euro/an/ha timp de 20 de ani pentru transformarea acestor terenuri în păduri. Prima de sechestrare forestieră este o măsură prin care stimulăm transformarea cât mai multor terenuri din România în viitoare păduri”, a declarat ministrul Barna Tánczos.
Bugetul total alocat Componentei C2 din PNRR – Păduri și biodiversitate – este de 1,173 de miliarde de euro.
Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!
Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.
Suntem interesati1
Garda Forestieră este prima instituție de contact pentru cei care vor să acceseze fonduri pentru împăduriri. Găsiți datele lor de contact aici.
Sunt interesat, detin 2,54 ha tangential cu padurea din satul Vlad Tepes , Comana Giurgiu . Pana Ion 0785702321 ,
Primul pas este să aflati daca terenul este pretabil pentru impadurire, luati legatura cu Garda Forestiera.
Gasiti aici mai multe informatii https://www.primaimpadurire.ro/cum-aflu-daca-terenul-meu-este-pretabil-pentru-impadurire/
Sunt interesat Petru împădurire am 3hctare de teren la del și as vrea un raspus
Sunt interesat să fac o plantație de stejar 2 -3 hectare.
0744224634
Rîșco Daniel
Vă rog să luați legătura cu un proiectant.
https://www.primaimpadurire.ro/silvicultori-atestati/
Dacă am 6000 mp pot sa fac proiect sa plantez
Da, puteți. Suprafața minimă este 50 de ari pentru trup de pădure și 10 ari pentru perdele forestiere.
Ai dori un număr de contact pentru mai multe informații
Găsiți aici https://www.primaimpadurire.ro/garda-forestiera-structuri-teritoriale-si-atributii-privind-proiectele-de-impadurire/
Bună ziua sunt interesat pt inpadurire cu salcâm am 9,75 h de pășune se poate planta sau trebuie să il modific in arabil?
Sunt situații în care se poate planta și pe pășune. Găsiți aici detaliile, dar recomandarea e să cereți oricum avizul de la Garda Forestieră pentru că doar ei vă pot spune sigur dacă se poate sau nu. https://www.primaimpadurire.ro/harta-si-lista-localitatilor-inlcuse-in-zona-pajistilor-permanente-cu-o-valoare-naturala-ridicata/
As dori sa infintez o plantatie de salcam !
Luați legătura cu un proiectant https://www.primaimpadurire.ro/silvicultori/domeniu/5a/
As dori sa iau legatura cu un specialist ptr infintarea unei plantatii de salcam! Multumesc!
Găsiți aici proiectanți: https://www.primaimpadurire.ro/silvicultori/domeniu/5a/