Peste 100 de hectare împădurite într-o localitate din Timiș, cu fonduri AFM

Un oras din Timis va fi protejat impotriva poluarii de o adevarata perdea forestiera. Este vorba despre Gataia, unde au fost plantati copaci pe o suprafata de peste 100 de hectare.

Numai in ultimele luni, de la finalul anului trecut si pana in prezent, au fost impadurite nu mai putin de 54 de hectare la Gataia si alte 6,22 hectare in satul Percosova, care apartine de Gataia.

La Gataia au fost plantati, in aceasta sesiune, 270.842 de puieti de frasin si stejar, iar la Percosova, 15.600 de puieti de plop, salcie si salcioara.

Insa aceste plantari se adauga altora care au fost facute in anii trecuti, iar acum Gataia are impadurite nu mai putin de 111 hectare de teren.

Proiectul privind plantarea de puieti este unul intre Primaria Gataia si Administratia Fondului de Mediu (AFM). Finantarea a fost asigurata de Ministerul Mediului, iar contributia din bugetul local a fost de 15 la suta.

De asemenea, perimetrul in care s-au facut plantari a fost imprejmuit cu un gard, iar paza este asigurata de Romsilva.

via Opinia Timișoarei

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *