Direcția Silvică Sibiu pune la dispoziția celor interesați să împădurească materialul săditor şi logistica necesară

Este o responsabilitate legală, dar și o plăcere deosebită, a tuturor silvicultorilor din Direcția Silvică Sibiu ca, în perioada 15 martie – 15 aprilie, sub egida ”Luna plantării arborilor” organizată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, să contribuim la realizarea obiectivelor propuse atât de legiuitor cât și de organizator, și anume:

– Formarea și dezvoltarea conștiinței forestiere

– Crearea unui minim de cunoștințe despre pădure la proprietarii de păduri aflați în colaborare cu Direcția Silvică Sibiu

Mijloacele de atingere a obiectivelor enunțate sunt, pe de o parte organizarea de acțiuni publice în care evidențiem rolul și importanța pădurii, atât pentru produsele ei lemnoase și nelemnoase (accesorii), cât și pentru protecția mediului, pornind de la rolul local de protecție a apelor, aerului și solului până la rolul pădurii ca cel mai mare ecosistem terestru din componența biosferei și în viața omenirii în general. Aceste activități au ca scop o conștientizare teoretică a acestor obiective.

Pe de altă parte, cu ocazia Lunii plantării arborilor, organizăm acțiuni practice de împăduriri, lucrări în solarii și pepiniere, igienizare și alte activități de sezon. Pentru toate acestea, ne exprimăm disponibilitatea de a încheia parteneriate cu Consiliul județean, Instituția prefectului, primării, Inspectoratul școlar și unități de învățământ din județ, instituții confesionale, unităţi militare, alte instituții cu caracter public dar și persoane fizice și juridice interesate.

Cu prilejul organizării manifestărilor prevăzute în cadrul Lunii plantării arborilor, Direcția Silvică Sibiu va pune la dispoziția celor interesați materialul săditor şi logistica necesară, mulțumindu-le tuturor celor care vor da curs inițiativei acestei instituții.

Activitățile planificate ale Direcției Silvice Sibiu din această perioadă a anului sunt compatibile cu cele prevăzute în ”Luna plantării arborilor” și sunt cuprinse în cadrul strategiei naționale privind apărarea, conservarea și dezvoltarea durabila a fondului forestier, preocuparea primordiala a Direcției Silvice Sibiu este asigurarea permanenței stabilității biodiversității fondului forestier pe care îl administrează, astfel ca toate suprafețele de pe care s-a recoltat masa lemnoasă în urma aplicării amenajamentelor silvice să fie reîmpădurite. Ca urmare, programele anuale de împădurire au fost realizate integral în fondul forestier administrat de Direcția Silvică Sibiu.

Sigur, activitatea de regenerare artificială a pădurilor (lucrările de împădurire și completările) se prelungește peste termenul de 15 aprilie datorită condițiilor meteorologice – strat de zăpadă consistent în zona de munte însă, la sfârșitul campaniei de împăduriri, cu siguranță vom fi împădurit toate suprafețele de pe care s-a recoltat masa lemnoasă în termenul celor două sezoane de vegetație prevăzute de lege.

În campania de împădurire din 2022 se vor folosi un număr de 942,6 mii puieți forestieri produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Sibiu și se vor împăduri 148 hectare de fond forestier, din care 79 hectare proprietate publică a statului și 69 hectare în pădurile administrate pe bază de contract și se vor realiza, completări pe 58 hectare de fondul forestier, din care 42 hectare proprietate publică a statului și 16 hectare în pădurile administrate pe bază de contract.

Director,

Ilie Troancă

via Mesagerul de Sibiu

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *