Direcția Silvică Botoșani a dat startul la „Luna plantării arborilor”

Direcția Silvică din Botoșani a organizat, miercuri, o acțiune de împădurire a unei suprafețe forestiere de lângă Orășeni-Deal, din comuna Curtești, sub egida campaniei naționale Luna Plantării Arborilor.

„Principalele acțiuni sunt cele de împădurire a terenurilor care sunt goale sau de pe care s-a exploatat masa lemnoasă în anul anterior, precum și completări în plantațiile care au fost afectate în anii anteriori de diverse calamități naturale, secete, inundații. În plus, în această perioadă, cu scopul de a crește conștiința cetățeanului, facem și acțiuni de igienizare a lizierelor fondului forestier și a fondurilor turistice. Astăzi am organizat începutul acestei campanii, spre surpriza noastră sunt foarte mulți voluntari, față de anii anteriori când au fost mai puțini, ceea ce înseamnă că lumea începe să conștientizeze ce înseamnă pădurea, ce înseamnă să plantezi, ce înseamnă să fie mediul cât mai curat”, a spus Marius Havris, managerul Direcției Silvice din Botoșani.

În această primăvară, vor fi plantați 290.000 de puieți. Cele mai mari suprafețe care vor fi plantate în acest an sunt în pădurile din proximitatea localităților Oneaga (3 hectare), Păltiniș (5 ha), Bajura (6 ha), Brăești (2 ha), Orășeni (4 ha), Balta Arsă (3 ha), Runc-Bahlui (8 ha) și Guranda (3 ha).

„În această campanie pentru anul 2022, avem de împădurit 41 de hectare, din care primăvara aceasta 32. Avem de făcut completări în plantațiile mai vechi, 25 de hectare pe care le facem primăvara aceasta și avem și regenerări naturale, pe o suprafață de 161 de hectare, din care în această primăvară undeva la 62-63 de hectare”, Marius Havris.

La acțiune au participat președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, subprefecții Tiberiu Manolache și Elena-Paula Cojocariu-Berențan, angajații Direcției Silvice și câteva zeci de elevi din municipiul Botoșani.

Activitățile Lunii Plantării Arborilor au loc anual între 15 martie și 15 aprilie.

via Gazeta de Botoșani

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *