Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Direcţia Silvică Vâlcea vrea să planteze peste 260.000 puieţi de arbori în următoarea lună

Peste 260.000 de puieţi de arbori, în special stejar şi gorun, intenţionează să planteze silvicultorii vâlceni în cadrul campaniei “Luna plantării arborilor”, demarată marţi în toate ocoalele silvice din judeţ.

Directorul Direcţiei Silvice Vâlcea, Gheoghe Mihăilescu, a precizat că în această primăvară se are în vedere împădurirea a peste 100 de hectare de teren forestier afectat de calamităţi naturale sau pe care s-au efectuat tăieri rase la arboretele în curs de uscare sau ajuns la vârsta exploatabilităţii, la acţiunile organizate în acest scop în perioada 15 martie-15 aprilie fiind implicaţi şi elevi de mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, precum şi voluntari de la organizaţiile neguvernamentale.

“Cele mai multe suprafeţe se vor planta în această primăvară cu gorun, stejar, fag, salcâm, salcie, plop, frasin, paltin, ulm, cireş, tei şi sălcioară. La această dată, campania de împăduriri este declanşată în toate ocoalele silvice, primele lucrări fiind de scoatere a puieţilor din pepinieră şi de transport la şantierele de împădurit. În campania de împăduriri participă şi numeroşi voluntari, elevi şi tineri, participarea copiilor având un rol foarte important în formarea unei conştiinţe ecologice şi forestiere a generaţiei tinere. În sprijinul ideii de conştientizare a rolului, funcţiei şi importanţei sociale şi de mediu a pădurilor în cadrul acţiunii legate de “Luna plantării arborilor” sunt încheiate parteneriate de colaborare cu diverse instituţii, ONG-uri, unităţi şcolare şi cercuri ecologice”, a declarat Mihăilescu.

Directorul Direcţiei Silvice Vâlcea a menţionat că în perioada campaniei, pe lângă împăduriri, vor fi organizate şi acţiuni de igienizare a pădurilor aflate la marginea drumurilor naţionale şi în zonele de interes turistic, acţiuni la care sunt invitaţi să participe ca voluntari toţi cetăţenii judeţului, potrivit Agerpres.

via Ziarul de Vâlcea

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *