Redirecţionează 3,5 % din impozitul pe venit pentru Asociația "100% pentru mediu". Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai. Completează declarația online și ne ocupăm noi de restul, durează 2 minute. Mulțumim!

Ce costuri decontează statul la finanțarea împăduririlor prin PNRR și care este termenul de virare al primelor

Statul decontează în schema de finanțare a împăduririlor prin PNRR costuri standard, nu costurile efective. Costurile reale se pot doveni în unele cazuri chiar și de două ori mai mici decât costurile standard.

Costul standard este o valoare fixă pentru fiecare categorie de lucrări din proiect – care se decontează ulterior efectuării lucrărilor și verificării acestora de către Garda Forestieră – nu se vor prezenta de beneficiari documente justificative.

Termenul de virare al primelor este de 30 de zile de la momentul încărcării în aplicația PGI de către Garda Forestieră a raportului de control.

PRIMA 1 
– costul standard cu elaborarea proiectului tehnic de împădurire (inclusiv avize)
– costul standard cu înființarea plantației
– costul standard cu împrejmuirea plantației

PRIMA 2
– costul standard cu întreținerea plantației (anual, conform prevederilor proiectului tehnic)

  • Costuri cu refacerea plantației (în cazul apariției unui eveniment produs de factorii biotici și/sau
    abiotici) – egal cu valoarea proporțională a pierderii constatate din valoarea costului standard de
    înființare a plantației
  • Costuri standard aferente compensațiilor ( pentru pierderea de venit agricol, pentru o perioadă
    de 12 ani, pentru terenurile care pot fi identificate în LPIS – aplicația APIA de identificare a parcelelor) în valoare de 190 Euro/an

Valorile costurilor sunt stabilite în ghid începând cu pagina 20.

De exemplu, pentru plantația de stejar, suma totală este 19.647 euro pe hectar fără TVA, din care 6379 euro fără TVA pentru înființare, iar pentru întreținere se acordă anual (până la 6 ani) câte o sumă.

Prima anuală de de 456 de euro/an pentru sechestrare forestieră a dioxidului de carbon face obiectul altei scheme de finanțare al cărei ghid este în momentul de față în lucru. Guvernul promite că orice pădure nou înființată va primi acești bani.

Pentru a primi finanțare, terenul trebuie să aibă cel puțin 0,5 ha în cazul trupurilor de pădure și 0,1 ha în cazul perderelor forestiere și să fie pretabil pentru împădurire.

Deținătorii publici (U.A.T-uri) vor putea primi ajutor conform acestei scheme DOAR pentru costurile aferente
Primei 1.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *