Campanie de împădurire la Sibiu, în comuna Șpring, finanțată cu criptomonede

Câțiva sibieni au inițiat o campanie de împădurire într-o comună situată la aproximativ 50 de kilometri distanță de Sibiu. Campania este cu atât mai specială deoarece cei aproximativ 20.000 de puieți care urmează să fie plantați au fost cumpărați cu ajutorul cryptomonedelor. Fondatorii proiectului spun că s-au pus la „bătaie” NFT-uri, cu scopul de a ajuta natura.

Cosmin Pușcaș, Alex Pușcaș, Flavius Eremia și Răzvan Sădeanu sunt cei patru sibieni de la Elrond Wizards care au pus la cale o campanie specială de împădurire. Aceștia au creat mai multe proiecte de artă digitală, cunoscute în lumea cryptomonedelor drept NFT-uri, pe care oamenii din spațiul crypto le-au putut achiziționa. Cumpărătorii au plătit în cryptomonede pentru ele, iar o parte din bani au fost folosiți de către echipa Elrond Wizards pentru a cumpăra puieți ce urmează să fie plantați într-o comună din județul Alba.

„Inițial, echipa a dorit să împădurească o suprafață de un hectar în această primăvară, dar, în urma întâlnirilor cu specialiștii și inginerii în silvicultură, am stabilit un nou obiectiv. Noua țintă este 5 hectare de împădurire în centrul României, la aproximativ 50 de kilometri distanță de Sibiu. Dacă vă întrebați cât înseamnă 5 hectare, imaginați-vă 10 terenuri de fotbal puse unul lângă celălalt. În total, vor fi trei specii de copaci ce vor fi plantați pe această parcelă, însumând peste 19.000 de puieți”, spune Cosmin Pușcaș, unul dintre fondatorii Elrond Wizards.

Sibienii au decis să apeleze la Ocolul Silvic și, prin intermediul specialiștilor, s-a ales plantarea puieților în această primăvară în comuna Șpring. În această acțiune s-a implicat inclusiv primarul localității. Și, fiindcă s-au strâns suficienți bani pentru achiziționarea celor 20.000 de puieți, suma rămasă va fi direcționată către copiii sărmani din localitate.

Primarul comunei Șpring, a transmis pe mediul de socializare:

„Cea mai mare sponsorizare primită de comuna Șpring – 82263.56 RON

Cu această sumă au fost achizitionați și vor fi plantați 20.000 de puieți pe un teren de 5 hectare, ce apartine primăriei Șpring.

Totul se datorează unor tineri incredibili din Sibiu, care au pus bazele proiectului Elrond Wizard. Deși ar putea face orice cu banii câștigați, aceștia au pornit o campanie de împădurire, pentru a sprijini natura.

În numele cetățenilor comunei Șpring vreau să le mulțumesc că au ales să investească în comuna noastră, dar mai ales pentru faptul că vor să lase în urma lor oxigen…la propriu.

Pe lângă asta, cu banii rămași, Primăria Comunei Șpring va continua campania de reciclare, origanizand pentru copii tombola peturilor reciclate la centrul de colectare selectivă din satul Șpring.

Mulțumim, Cosmin Pușcaș, Alex Pușcaș, Flavius Eremia și Răzvan Sădeanu!#România are nevoie de tineri ca voi!

via Ziarul Unirea

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *