Voluntarii dau o mână de ajutor pentru realizarea centurii forestiere a Timișoarei

Aproape 200 de voluntari, dintre care mulți copii, au ieșit sâmbătă la o acțiune de plantare de puieți în zona de nord a centurii forestiere a Timișoarei. Pentru început, au fost plantați 1.000 de puieți, iar acțiunile continuă în perioada următoare.

Lipsa unei centuri forestiere complete în jurul Timișoarei se face resimțită prin poluare, praf și zgomot. Direcția Infrastructură Verde din cadrul Primăriei Timișoara a decis să trateze cu seriozitate acest subiect, astfel că sâmbătă a fost organizată o acțiune de plantare de puieți în zona de nord a centurii forestiere a orașului.

La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției de Infrastructură Verde, împreună cu elevi voluntari de la Liceul Waldorf, părinți și profesori, dar și voluntari de la firmele care gestionează spațiile verzi din oraș.

Aceștia au plantat 1.000 de puieți – de glădiță, stejar, cer, paltin sau salcâm – în zona de nord a Timișoarei, între strada Grigore Alexandrescu și Aerodromul Utilitar. Acțiunea a fost sprijinită și de voluntarii Ecostuff.

„Plantarea va continua și sâmbăta viitoare, la această acțiune fiind așteptați circa 300 de voluntari. Vom planta, în total, în aceste două weekenduri, 5500 de puieți în zona de nord a perdelei forestiere. Comunitatea timișoreană arată din nou că e unită și vrea să transforme orașul într-unul curat, verde și sănătos”, spune primarul orașului, Dominic Fritz.

via Timișoara online

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *