Amânarea lucrărilor de împădurire cu fonduri PNRR e posibilă cu maxim un an, în cazuri deosebite

Schema de finanțare a împăduririlor prin PNRR se poate lovi la un moment dat problema deficitului de puieți forestieri pe piață, un scenariu posibil despre care am mai scris atunci când am recomandat „contractarea puieților forestieri din timp„.

Din fericire, ghidul are o soluție la acest scenariu pentru cei care nu reușesc să găsească puieți dintr-o anumită specie.

La pagina 91 din Ghid, capitolul Drepturile și obligațiile Beneficiarului:

„După semnarea contractului de finanțare, lucrările de înfiinţare a plantaţiilor forestiere se vor realiza de regulă cel târziu la începutul următorului sezon de vegetaţie, fără însă a depăşi data calendaristică de 31 mai a anului respectiv. Prin excepție, în cazuri deosbite, ce vor fi documentate, se poate decala înființarea plantației cu maximum 1 an față de termenul prevăzut anterior.”

Citește și Contractarea puieților forestieri din timp este cheia reușitei proiectului de împădurire

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *