Republica Moldova demarează campania de împădurire pe 4 mii de hectare, care aparțin de 168 de primării

Maia Sandu a anunțat astăzi începutul campaniei de împădurire din această toamnă în cadrul Programului național de împădurire.

Șefa statului menționează că, în total, în acest an va fi plantată și regenerată pădure pe 7 mii de hectare.

În această primăvară, au fost deja plantați puieți și regenerată pădure pe 3 mii de hectare de terenuri din fondul forestier, iar în următoarele săptămâni vor fi sădiți puieți pe 4 mii de hectare, care aparțin de 168 de primării din întreaga țară.

„Vă îndemn să participăm cu toții la acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. Împreună, putem face parte din generația pădurii ca să avem o țară mai verde și un mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, a spus Maia Sandu.

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această toamnă (noiembrie-decembrie) poate fi accesată aici – Generația pădurii.

Harta connține detalii cum ar fi perimetrele terenurilor, suprafețe, persoane responsabile și datele lor de contact pentru a putea fi contactați de persoanele care doresc să participe la plantări.

„Pentru a participa la plantarea unui teren ales de dumneavoastră, este necesar de a lua legătura cu persoana responsabilă și de a stabili data plantării. Persoana responsabilă poate fi apelată la numărul de telefon afișat în legenda etichetei. Accesează eticheta!”

via Jurnalul.md

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *