Perdele forestiere de protecție pe DN 65, în județul Argeș

Se dorește amplasarea unor perdele forestiere de protecție a Drumului Național 65, în comunele Albota și Lunca Corbului. Garda Forestieră Ploiești este beneficiarul documentației de proiectare, iar beneficiarul de drept al investiției este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Valoarea totală a lucrărilor, conform proiectului depus la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, este de 2.153.811 lei. Durata de realizare a investiției va fi de 5 ani.

„Principalul obiectiv al proiectului îl constituie protecția Drumului național 65 Craiova-Pitești împotriva adversităților climatice (înzăpeziri, vânt etc.), dar perdeaua forestieră de protecție protejează și culturile agricole adiacente sau alte obiective din zonă (linii electrice și de telecomunicații etc.)”, se arată în cadrul proiectului.

 

Terenurile pe care se vor plata perdelele forestiere se regăsesc la nivelul județului Arges. Pozițiile perdelelor forestiere de protecție a drumului național 65 au fost preluate din anexa la Ordonanța de urgență nr. 38 din 18 iunie 2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție. Amplasarea lor se va face de-a lungul DN 65, astfel:

 

Lunca Corbului:  99+050 – 102+000;

Albota:  112+200 – 112+600; 113+000 – 113+500; 113+800 – 114+500.

Pentru înființarea perdelelor forestiere de protecție împotriva depunerilor masive de zăpadă, adiacente Drumului Național DN 65 Craiova – Pitesti, au fost studiate doua scenarii posibile. Au fost recomandate următorele:

1. Exproprierea suprafeței necesare realizării acestora (30 m lațime);

2. Închirierea terenului aferent drumului de acces de la primul drum permanent la perimetrul perdelei forestiere până la închiderea stării de masiv în lațime de 3 m;

3. Executarea lucrărilor de pregătire a terenului și a solului:

4. Instalarea vegetației forestiere cu formula de împădurire: 27GL 20AM (TEA,MJ,CI,PA,DD) 17AJ(JU,ART,CD, PAR,ULT,MA) 36ARB(Pd,Sa,Lc,Sp,Ll)

5. Paza obiectivului până la realizarea reușitei definitive.

via Atitudine in Argeș

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *