Păduri urbane – Primăria Sucevei a identificat trei locuri din oraș în care ar putea face împăduriri cu bani din PNRR

Conducerea Primăriei municipiului Suceava a anunțat că a făcut demersuri pentru ca municipalitatea să acceseze Componenta „Păduri și protecția biodiversității”, lansată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Ne dorim să plantăm cât mai mulți copaci în perioada următoare, mai ales că avem prins acest lucru și Proiectul <100 de orașe inteligente și neutre climatic> … Intenția este clară, iar pe lângă ce avem noi prins în proiectul de semnalizare rutieră, privind înființarea de perdele forestiere, vrem să plantăm cât mai mulți arbori în municipiul Suceava”, a spus Ion Lungu. În acest sens, au fost identificate mai multe zone din oraș „pretabile” la asemenea demersuri: Cartierul „Tinereții”, Dealul Mănăstirii în perimetrul „Pășune” și spre Podul Vătafului, iar specialiștii de la Serviciul „Fond funciar” lucrează și la identificarea altor zone care îndeplinesc condițiile din ghidul proiectului”,  a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Bugetul total alocat Componentei C2 din PNRR – Păduri și biodiversitate – este de 1,173 de miliarde de euro, din care 730 milioane de euro sunt prevăzute pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri, inclusiv în păduri urbane și reîmpăduriri

Ghidurile de finanțare sunt disponibile pe http://pnrr.mmap.ro/ghiduri-paduri-si-protectia-biodiversitatii/

O hartă a silvicultorilor atestați pentru a realiza proiecte tehnice de împădurire (care conține date de contact) o găsiți aici.

via Obiectiv de Suceava

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *