Ministrul Mediului anunță o nouă campanie de comunicare publică pentru promovarea programului de împăduriri și simplificări ale procedurilor

Într-un interviu acordat forestmania.ro, Ministrul Mediului anunță existența unor discuții pentru a introduce noi categorii de terenuri pe lista celor eligibile pentru împădurire, simplificări pentru accesarea fondurilor, dar și o nouă campanie de comunicare publică pentru promovarea programului de finanțare a împăduririlor prin PNRR.

Forestmania.ro: Sunteți mulțumit de evoluția programului de împăduriri finanțat prin PNRR? Credeți că vom reuși să atingem obiectivele? De ce merge atât de greu, în opinia dvs.?

Mircea Fechet: „Programul de împădurire finanțat prin PNRR este al treilea program lansat de Statul Român, după cel finanțat prin AFM și prin APIA. De la lansarea acestuia, s-a căutat găsirea unor modalități cât mai simple pentru beneficiar de a depune documentele necesare și de a aloca sume suficiente pentru fiecare categorie de lucrare. De la preluarea conducerii ministerului am reușit să păstrăm pășunile eligibile pentru împădurire, ceea ce a presupus aprobarea unei ordonanțe de urgență, modificarea schemei de sprijin și a ghidului de finanțare. Acum suntem în discuții cu reprezentanții Ministerului Agriculturii pentru a lărgi categoriile de terenuri eligibile pe care se poate planta, ceea ce va presupune și o corespondență cu Comisia Europeană. Mai mult, am solicitat instituțiilor implicate propuneri pentru a simplifica ghidul și procedurile interne, astfel că urmează să le integrăm și pe acestea. Pentru a crește conștientizarea cu privire la existența acestui proiect vom derula o nouă campanie de comunicare publică prin intermediul mai multor canale.”

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

2 răspunsuri la “Ministrul Mediului anunță o nouă campanie de comunicare publică pentru promovarea programului de împăduriri și simplificări ale procedurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *