Împăduririle ca hobby și investiție în același timp

Sunt Ionuț Părăușanu și din 2014 plantez aproape în fiecare an câteva sute de pomi pe care îi cresc singur din semințe la mine în sat. Am început cu nuci, meri, peri și anul acesta cireși. Toți puieții pe care îî plantez sunt crescuți chiar de mine din sâmburi și apoi o parte dintre ei altoiți.

Este o activitate care mi-a adus foarte multe satisfacții și care promite mult mai multe. M-a facut să privesc trecerea timpului cu mai multă speranță și chiar entuziasm. Nu e puțin lucru.

Tot din 2014 am început și un blog pe scoaladepuieti.ro, unde povestesc cum cresc puieții, cum îi plantez, cum altoiesc și încerc să recomand acest gen de activitate (creșterea puieților din semințe) ca hobby în primul rând.

De mult timp mi-a stat în gând să încerc să îmi aduc contribuția la impulsionarea activităților de împădurire, chiar dacă vorbim și numai de demolarea câtorva mituri, cum ar fi ca ai nevoie de mulți bani și efort ca sa împădurești. Timpul recompensează pe cei care fac lucrurile cu răbdare și consecvență.

Vreau să abordez mai multe probleme, dar probabil accentul o să fie pe optimizarea costurilor, asigurarea prinderii puieților și o să încerc să găsesc exemple de studiat de la oameni care au împădurit. Între timp poate vom închega o comunitate de oameni puși pe treabă, un forum și echipe de voluntari care să ajute la plantări.

Primaimpadurire.ro este un proiect nou, care sper să adune în timp oamenii și informațiile necesare pentru a inspira mai multă lume să investească timp și bani în împăduriri, fie că o fac pentru sufletul lor, pentru mediu sau pentru avantajele financiare.

Ca să fie soluția cât mai completă, lansez în același timp și terenuridegradate.ro. Acest website se va dedica identificării terenurilor degradate, neproductive sau nefolosite. Terenurile disponibile pentru împădurire vor putea fi vizualizate pe site până când își vor găsi pe cineva să le „adopte” și să le împădurească.

Aveți răbdare, contribuiți și stați pe aproape!

Până atunci, puteți fi alături de mine în această poveste răspunzând la o intrebare….

Vrei să împădurești?

Lasă-mi un mesaj mai jos, scrie-mi ce-ți lipșeste ca să-ți duci planul la bun sfârșit (teren, puieți, utilaje, forța de muncă/voluntari) sau ce poți oferi. Nu se știe niciodata de unde poate veni ajutorul.

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *