Garda Forestieră scoate la concurs posturi de consilieri pentru împăduriri

Stricturile teritoriale ale Gărzii Forestiere scot la concurs mai multe posturi de consilieri în cadrul Serviciului Programe de Impadurire/Reimpadurire si Monitorizarea Acestora în contextul pregătirilor pentru lasarea programului de împăduriri cu finanțare prin PNRR.

Garda Forestieră Brașov scoate la concurs 5 posturi de consilieri. Detalii aici.

Garda Forestieră Cluj scoate la concurs 2 posturi de consilieri. Detalii aici.

Garda Forestieră Timișoara scoate la concurs 2 posturi de consilieri. Detalii aici. (dosarele se depun până la data de 22 noiembrie).

Garda Forestieră Oradea scoate la concurs 3 posturi de consilieri. Detalii aici.

Garda Forestieră Focșani angajează 3 consilieri care vor supraveghea lucrările de împădurire ce trebuie realizate la nivelul județelor. Detalii aici.

Pentru celelalte 4 structuri teritoriale ale Gărzii Forestiere nu am găsit anunțuri de angajare recente pe site-uri, dar vă invităm să le contactați dacă sunteți înteresați de un loc de muncă în domeniu. Adresele site-urilor le găsiți aici.

Candidații trebuie să depună dosarele până la 5 decembrie, după care urmează selecția în care se verifică documentele. Proba scrisă va avea loc în data de 15 decembrie 2022.

Printre atribuțiile pe care le vor avea viitorii consilieri se numără organizarea și participarea la acțiuni de consiliere a deținătorilor de terenuri agricole în vederea implementării lucrărilor de împădurire, îndrumarea metodologică și procedurală la derularea proiectelor de împăduri, verificarea anuală a regenerărilor pentru ocoalele silvicare care administrează fondul forestier național.

Angajările la Serviciul Programe de împădurire/reîmpădurire și monitorizarea acestora au loc în contextul pregătirilor pentru cea mai amplă campanie de împădurire care va fi realizată în România.

Programul de împădurire este finanțat prin PNRR cu 500 milioane euro și vizează plantarea unei suprafațe de 56 mii hectare de pădure la nivel național. Lucrările de împădurire vor fi evaluate și aprobate de inspectorii Gărzii Forestiere. Potrivit anunțului ministerului Mediului, pentru a beneficia de finanțarea europeană, proprietarii de teren trebuie să creeze trupuri de pădure de cel puțin 0,5 hectare sau perdele forestiere de protecție a terenurilor agricole cu o suprafață de cel puțin 0,1 hectare.

Planurile proiectelor de împădurire care trebuie evaluate de Garda Forestieră vor conține informații despre speciile de arbori și arbuști care urmează să fie plantați, precum și densitatea plantațiilor.

Pe lângă finanțarea lucrărilor de plantare, proprietarii noilor suprafețe forestiere vor primi anual 456 euro pentru fiecare ha de pădure înființată, timp de 20 ani.

 

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *