Timișorenii sunt invitați la o acțiune de voluntariat în cadrul sesiunii de plantare CODRU, din pădurea Bistra

Duminică, 13 martie, între orele 10:00-18:00, timișorenii sunt invitați la o acțiune de voluntariat în cadrul sesiunii de plantare CODRU, din pădurea Bistra.

Participarea este gratuită și înscrierea se face completând formularul: https://forms.gle/sciDG1Bnp5ciHXJX9.

„Am promis pădurii că ne vom întoarce. După doi ani în care am fost ținuți în loc din cauza pandemiei, am repornit acțiunile CODRU. Intenția noastră este conservarea și revitalizarea Pădurii Bistra, prin această acțiune de plantare realizată împreună cu voluntarii participanți. Pădurea Bistra se află în apropierea orașului, fiind una dintre cele mai importante surse naturale de purificare a aerului”, susțin organizatorii CODRU.

Echipamentul necesar plantării este asigurat de organizatori, iar fiecare sesiune de plantare este coordonată de pădurari și staff CODRU.

Participanții sunt rugați să poarte îmbrăcăminte călduroasă, adecvată anotimpului, temperatura din pădure fiind mai scăzută și încălțăminte potrivită terenului, bocanci sau cizme.

Organizatorii au pregătit și o zonă de relaxare, unde participanții vor avea parte de muzică live și DJ, mâncare caldă, băuturi răcoritoare, vin fiert și foc de tabără. Participarea cu întreaga familie este binevenită, întrucât va fi amenajată și o zonă de activități pentru copii.

Acțiunea de anul acesta are și un sens caritabil. Pe lângă înscrierea ca voluntar la sesiunea de plantare, organizatorii recomandă o donație pe care o vor redirecționa Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria, cu scopul susținerii misiunii lor de a ajuta refugiații ucraineni.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului CODRU: https://www.facebook.com/events/488686556168964.

CODRU este un festival de muzică și arte, eco-friendly, multicultural și non-profit, dublat de acțiuni de plantare și ecologizare a pădurilor.

În urma primei ediții care a avut loc în august 2019 și la care au participat peste 11.000 de persoane, s-au plantat 6.000 de copaci în Pădurea Bistra împreună cu voluntarii CODRU, toate încasările din bilete ale festivalului reprezentând donații pentru acest scop.

Edițiile 2020 și 2021 ale festivalului nu au putut avea loc, datorită restricțiilor COVID-19, însă următoarea ediție va avea loc în vara anului 2022.

via Ziua de Vest

Intră pe grupul de Facebook asociat site-ului, spune-ne cu ce te putem ajuta și hai să împădurim!

Dacă intențiile dvs. în privința aplicării la finanțare sunt serioase, vă invităm să vă alăturați grupului de Whatsapp accesând acest link. Veți găsi pe grup zeci de consultanții și inginerii silvici care elaborează proiecte tehnice de împădurire. Ei vă pot răspunde punctual fiecărei întrebări și vă pot asista pe toată perioada derulării proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *