Despre noi

Sunt Ionuț Părăușanu și din 2014 plantez aproape în fiecare an câteva zeci-sute de pomi pe care îi cresc singur din semințe în satul meu natal – Sinești, judetul Vâlcea.

Este o activitate care mi-a adus foarte multe satisfacții și care m-a facut să privesc trecerea timpului cu mai multă speranță și chiar entuziasm. Nu e puțin lucru, așa că am creat un blog pe www.scoaladepuieti.ro prin care încerc să recomand acest gen de activitate (creșterea puieților din semințe) ca hobby.

Cu acest nou site – primaimpadurire.ro – încerc să îmi aduc contribuția la popularizarea activităților de împădurire, chiar daca vorbim și numai de demolarea câtorva mituri, cum ar fi ca ai nevoie de mulți bani ca sa împădurești. Timpul recompensează pe cei care fac lucrurile cu răbdare și consecvență.

O să abordăm mai multe probleme, de la finanțare până la forța de muncă, pe măsură ce vom închega o comunitate de oameni puși pe treabă, care se ajută între ei.  Până atunci, răspunde-mi la o întrebare…

 

Vrei să împădurești?

Ai câțiva bănuți puși deoparte? Ai sau cauți un teren bun de împadurit, unelte, aptitudini sau timp liber? Nu trebuie să faci totul singur!

Lasa-ne un mesaj, scrie-ne ce-ți lipșeste ca să-ți duci planul la bun sfârșit (teren, puieți, utilaje, forța de muncă/voluntari) sau ce poti oferi, iar noi toti ceilalti cu aceleasi preocupari ne punem mintea și brațele la contribuție ca să facem din inițiativa ta o pădure.

Nume